Akoestische panelen voor een thuiswerkplek

Akoestische panelen voor een thuiswerkplek kunnen het werk comfort enorm vergroten. De thuiswerk trend neemt steeds meer toe, zo zien zowel werkgevers als werknemers de voordelen er van in. Het heeft echter als nadeel dat er binnen huis meerdere storende geluidsbronnen aanwezig kunnen zijn. Denk hierbij aan blaffende honden, gillende kinderen of een bellende partner. 

Tapijten, banken kussens en de gehele aankleding van een kamer heeft invloed op de akoestiek binnen een woning of kantoor. Storende geluiden kunnen door akoestische wandpanelen geabsorbeerd worden waardoor u de geluiden als minder storend ervaart. Dit heeft het voordeel dat mensen hun concentratie langer vasthouden waardoor men productiever wordt. 

Moderne huizen met een gegoten betonvloer hebben vaker last van echo binnen een ruimte. Dat komt omdat het geluid van alle harde gronden en wanden afkaatst. Hierdoor kan een echo langer door galmen wat het extra storend maakt. Een akoestisch wandpaneel kan in dit soort situaties een groot verschil maken. 

Dit geld ook voor andere panden. Denk bijvoorbeeld aan kinderopvang locaties waar werknemers dagelijks geluidshinder ervaren in de vorm van gillende of schreeuwende kinderen. In een echoënde kamer kan dit enorm storend zijn zeker als dit dag in dag uit voorkomt. Een akoestisch wandpaneel kan dus het werkplezier enorm verbeteren. 

Uit onderzoek van de GGD blijkt dat overmatig storend geluid zelfs tot gezondheidsproblemen en concentratie verlies kan leiden. 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op, en wij helpen u verder. 


Of bekijk onze eerder gehangen akoestische wandpanelen

Bekijk meer

Blijf op de hoogte van onze projecten